Η Εκκλησία μας, στις 6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών. Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος  Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως μας. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, και άλλοι κληρικοί.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ανδρέας Κουσιουμής, πολιτειακοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι στρατού και αστυνομίας και των σχολείων της Επαρχίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στο Μητροπολιτικό Οίκο. Αρκετός κόσμος προσήλθε για να ευχηθεί του Θεοφιλεστάτου.

Φωτογραφίες: Photo Alex

onomastiria_amathountos_nikolaou1 onomastiria_amathountos_nikolaou3 onomastiria_amathountos_nikolaou2 onomastiria_amathountos_nikolaou4 onomastiria_amathountos_nikolaou5 onomastiria_amathountos_nikolaou7 onomastiria_amathountos_nikolaou8 onomastiria_amathountos_nikolaou6 onomastiria_amathountos_nikolaou10 onomastiria_amathountos_nikolaou11 onomastiria_amathountos_nikolaou12 onomastiria_amathountos_nikolaou13 onomastiria_amathountos_nikolaou14 onomastiria_amathountos_nikolaou15 onomastiria_amathountos_nikolaou16 onomastiria_amathountos_nikolaou17Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Λεμεσού

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.