Μέσα στην περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, εώρτασε τα ονομαστήριά του με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Μπουτσουάνας κ. Γενναδίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Ιωάννίνων κ. Μαξίμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου. Τόσο στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, όσο και στην Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν κληρικοί εκ Θεσσαλονίκης και εκ της τοπικής Εκκλησίας, όπως επίσης και πλήθους πιστού λαού.

Τις ιερές Ακολουθίες ελάμπρυναν ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, όπως επίσης και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Κατά τον Εσπερινό έψαλαν οι βυζαντινοί χοροί του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού κ. Ιωάννου Δόϊκα και κ. Ευαγγέλου Τζινόπουλου. Κατά την Θεία Λειτουργία, έψαλλαν ο βυζαντινός χορός του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου και του Πρωτοψάλτου κ. Αναστασίου Καρυπίδη.

Μετά το πέρας της πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου, ο Σεβ. Μητροπολίτης, δεξιώθηκε στο ΄΄Τραπέζι Αγάπης΄΄ τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες και τις Αρχές του τόπου. Μετά δέχθηκε στο Επισκοπείο ευχές πολλών χριστιανών, οικογενειών και φορέων.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.