Μετά από πρόσκληση των Συμπροέδρων του Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σεβ. Μητροπολίτου Δαμιέτης κ. Bishoy, και με την παρουσία, ευλογίες και ευγενική φιλοξενία του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ, μια ομάδα εργασίας συναντήθηκε στην Αντέλια του Λιβάνου στις 12 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου και να προετοιμάσει την επικείμενη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής. Η ομάδα εργασίας απαρτιζόταν από επισκόπους των δύο Εκκλησιών.

Ο Διμερής Θεολογικός Διάλογος των δύο Εκκλησιών ξεκίνησε το 1985 και έδωσε, με βάση την κοινή κατανόηση της αποστολικής πίστης, μια σειρά από συγκλίνοντα κείμενα περί Χριστολογίας. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να διερευνηθεί από κοινού ο τρόπος συνέχισης αυτού του πολύ σημαντικού διαλόγου για τις δύο Εκκλησίες.

Η επόμενη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2018.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.