Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το πρωί , εν όψει της ενάρξεως της νέας Κατηχητικής χρονιάς, η οποία ξεκινάει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου,  πραγματοποιήθηκε Σύναξη απάντων των Κατηχητών και Κατηχητριών, κληρικών και λαϊκών, της Ιεράς Μητροπόλεως , στην Μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Η Σύναξη ξεκίνησε με προσευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, ο οποίος και καλωσόρισε εγκαρδίως όλα τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Μητροπόλεως και τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης έδωσε τις πατρικές του συμβουλές και κατευθύνσεις, εξαίροντας  ιδιαιτέρως την σπουδαιότητα των Κατηχητικών Σχολείων, το οποίο  αναμφίβολα, αποτελεί θεσμό στην Ελλαδική Εκκλησία και την Ελληνική κοινωνία, διότι ανέθρεψε επί σειρά δεκαετιών τις γενιές των ελληνοπαίδων, εμπνέοντας τες, με το ορθόδοξο χριστιανικό ήθος. Επίσης προέτρεψε όλα τα στελέχη να εργασθούν με ιδιαίτερη αγάπη, ζήλο και υπευθυνότητα να εκτελέσουν και φέτος την διακονία τους απέναντι στα παιδιά των Κατηχητικών,  διότι ζούμε  σε πολύ  δύσκολη εποχή και η ευθύνη μας έναντι των παιδιών είναι μεγάλη .

Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης την ομιλία του ετόνισε ότι τα Κατηχητικά Σχολεία στη σημερινή εποχή καλούνται να διαδραματίσουν σπουδαίο ρόλο στην ανάσχεση της πνευματικής κρίσεως και υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και θα βρουν μπροστά τους οι Κατηχητές, από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την νοοτροπία του κόσμου, αλλά και τη θεία ευλογία και την ουράνια αμοιβή που θα έχουν εκ μέρους του Θεού για το ιεραποστολικό και εκκλησιαστικό αυτό κοπιώδες έργο.

Τέλος συμβούλεψε  τα στελέχη να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να συντονισθούν στην αποστολή τους, καθώς και να ζουν οι ίδιοι πρώτα τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας για να μπορούν να διδάσκουν καλύτερα με το παράδειγμά τους.

Αμέσως μετά ακολούθησε ευρύς και ιδιαίτερα ωφέλιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων και του  Σεβασμιωτάτου.

Ο  Ποιμενάχρης ευχήθηκε  καλή δύναμη για τη νέα κατηχητική χρονιά και διένειμε σε όλους ως ευλογία ένα πνευματικό βιβλίο.

Η σύναξη έκλεισε με πλούσιο κέρασμα προς όλους εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.