Συνεχίζονται οι καταγραφές των εκκλησιαστικών κειμηλίων των ναών της Ι.Μ. Δημητριάδος.

Το έργο πραγματοποιείται από την επιστημονική ομάδα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ, με την οποία η Ιερά Μητρόπολη συνεργάζεται , σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης των θρησκευτικών κειμηλίων των ενοριών της.

Σειρά είχε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Φερών, οπού η ομάδα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ κατέγραψε σημαντικό αριθμό φορητών εικόνων και ιερών σκευών, με τη συνεργασία του εφημέριου του ναού, πατρός Δημητρίου Πρασσά.

Τα κειμήλια αφού φωτογραφίζονται και καταγράφονται, τεκμηριώνονται επιστημονικά και στη συνέχεια εκδίδεται πολυτελές λεύκωμα που αναδεικνύει τον πολιτιστικό θησαυρό του ναού.

Υπέρ της προσπάθειας αυτής έχει ταχθεί με πολύ ενδιαφέρων ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος σε πρόσφατη ιερατική σύναξη προέτρεψε τους ιερείς να προβούν στην καταγραφή των κειμηλίων των ναών.

sidiris1 sidiris2 sidiris3 sidiris5 sidiris6 sidiris7

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.