Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη πόλη των Θηβών στην αίθουσα Σ.Φ.Ε. η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συνάντηση νέων της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ομιλητής ήταν ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Αθανασόπουλος με θέμα τα Παπαδιαμάντια Χριστούγεννα με αφορμή την επέτειο της Κοιμήσεως του “αγίου” των ελληνικών γραμμάτων Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε και μοίρασε την αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους νέους για την νέα χρονιά.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το χορευτικό τμήμα και η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το 1ο σεμινάριο των στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας στο ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Νικολάου και Ρούφου.

Ομιλητής ήταν ο παιδοψυχολόγος αιδεσ. π. Βασίλειος Θερμός, ο οποίος μίλησε για την ψυχολογία των εφήβων δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα στελέχη για έναν γόνιμο διάλογο.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μοιράστηκε μαζί με τα στελέχη εμπειρίες του από την κατασκήνωση αφού κι εκείνος στο παρελθόν είχε επιτελέσει εκτός από πνευματικός συμπαραστάτης και αρχηγός της κατασκήνωσης.

thivon_neoi2 thivon_neoi4 thivon_neoi5 thivon_neoi6 thivon_neoi7 thivon_neoi3 thivon_neoi9 thivon_neoi8 Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.