Σε κλίμα συγκίνησης υποδέχτηκε η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας τον Αρχιεπίσκοπο Τυράννων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στο μητροπολιτικό ιερό ναό Υπαπαντής του Χριστού με την παρουσία πλήθους πιστών κι εκπροσώπων των τοπικών φορέων. Ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία επί τη αφίξει του Μακαριωτάτου, στην οποία και χοροστάτησε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προσφωνώντας τον κ. Αναστάσιο, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πολυσήμαντο πνευματικό, ιεραποστολικό, κοινωνικό και συγγραφικό έργο του Ιεράρχη.

Στην αντιφώνησή του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Μεσσηνία, δηλώνοντας ότι αποτελεί χειροτονία σε Πρεσβύτερο του μακαριστού Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη. Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Καλαμάτα ευχαριστώντας για την υποδοχή τον επιχώριο Μητροπολίτη. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη συμβολή του κ. Χρυσοστόμου σε σπουδαία εκκλησιαστικά ζητήματα, εξαίροντας τη διάκριση, τη σοφία και την ακρίβειά του, ενώ σαν αναμνηστικό του έδωσε την επανέκδοση του Κώδικα του Κορυτσάς.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος μετέβη στο μέγαρο χορού Καλαμάτας, όπου σε ειδική τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της πόλης από τον δήμο Καλαμάτας και του αποδόθηκε το βραβείο «Π. Φωτέα». Ο κ. Αναστάσιος ευχαρίστησε για τις τιμητικές διακρίσεις που του απονεμήθηκαν, αναφερόμενος στην αρχιερατική του πορεία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην ανασυγκρότηση της εκκλησίας της Αλβανίας.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας συνοδεύουν στην Καλαμάτα οι Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος και Αμαντίας κ. Ναθαναήλ.

Παρέστησαν, ακόμα, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ενώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

alvanias_anastasios_kalamata1 alvanias_anastasios_kalamata2 alvanias_anastasios_kalamata3 alvanias_anastasios_kalamata4 alvanias_anastasios_kalamata7 alvanias_anastasios_kalamata6 alvanias_anastasios_kalamata8 alvanias_anastasios_kalamata9 alvanias_anastasios_kalamata12 alvanias_anastasios_kalamata10 alvanias_anastasios_kalamata11 alvanias_anastasios_kalamata13 alvanias_anastasios_kalamata14 alvanias_anastasios_kalamata15 alvanias_anastasios_kalamata17 alvanias_anastasios_kalamata16 alvanias_anastasios_kalamata19 alvanias_anastasios_kalamata18 alvanias_anastasios_kalamata20Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.