Σαν σήμερα, πριν 51 χρόνια,21 Νοεμβρίου 1965, μετά την πάνδημη υποδοχή, που επεφυλάχθη την προηγούμενη στο λιμάνι και την Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη , χειροτονήθηκε στο Ναό του Αγίου Νικολάου Μητροπολίτης Σύρου, ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Στέκας, μέχρι τότε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, από τους Μητροπολίτες Θήρας Γαβριήλ, τον και Τοποτηρητή, και Ελασσώνος Ιάκωβο, παρουσία εκατοντάδων λαού, που είχε προσυπογράψει την εκλογή του και επευφήμει εκείνη την ημέρα το αποτέλεσμά της.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται, εκτός από τους Αρχιερείς, ο τότε Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυξ Παντελεήμων Ρίζος, μετέπειτα Μητροπολίτης Θήρας, οι Αρχιμανδρίτες Γρηγόριος Μαραγκός, επί εξηκονταπενταετία Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, και Τιμόθεος Δράγασης, επί εξηκονταετία Γραμματεύς και Πρακτικογράφος αυτής.

Σήμερα, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας, στην Κίμωλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεμνήσθη ιδιαιτέρως των γεγονότων και ανεφέρθη στην προσωπικότητα και το έργο του Μακαριστού Γέροντός του.

(Φωτο: Αρχείο Σεβ, Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β’)

xirotonias_dorotheou_a_sirou1 xirotonias_dorotheou_a_sirou2 xirotonias_dorotheou_a_sirou3 xirotonias_dorotheou_a_sirou4 xirotonias_dorotheou_a_sirou5 xirotonias_dorotheou_a_sirou6 xirotonias_dorotheou_a_sirou7 xirotonias_dorotheou_a_sirou8 xirotonias_dorotheou_a_sirou9 xirotonias_dorotheou_a_sirou11 xirotonias_dorotheou_a_sirou12 xirotonias_dorotheou_a_sirou13 xirotonias_dorotheou_a_sirou14Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.