Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο

1/4 ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα

1/2 ποτήρι λάδι

1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

2 ποτήρια αλεύρι

1 φύλλο σφολιάτας

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλλας

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε.

Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, όπως φαίνεται στην εικόνα.Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.

Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200οC έως ότου ροδίσουν.

Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το αποπροφήσουν. Θα χρειαστούν περισσότερο από 40 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος!

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.