Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/4 ποτήρι του νερού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
 Εκτέλεση
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 15 λεπτά τη ζάχαρη, τα 3 ποτήρια νερό και το ξυλάκι κανέλας.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια, και ζυμώνουμε.
  • Ανοίγουμε το φύλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια, όπως φαίνεται στην εικόνα.Πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μπαστούνια και τυλίγουμε το κάθε κορδόνι με τη σφολιάτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 εκατοστού περίπου και τα βάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 200οC έως ότου ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε στα καυτά ροξάκια το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να το αποπροφήσουν. Θα χρειαστούν περισσότερο από 40 λεπτά για να απορροφήσει η ζύμη το σιρόπι σε βάθος!