Την 1η Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία και ευλόγησε την Βασιλόπιτα, παρουσία των Τοπικών Αρχών.

Επίσης, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους απερχομένους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους της ενορίας Αγίου Δημητρίου και τα διοριστήρια στα, υπό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, νεοδιορισθέντα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού Άρτης.

Στην συνέχεια, μαζί με την Υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο και όλους τους εκπροσώπους των Αρχών, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου ευχήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλειο Ψαθά για το νέο έτος και για την ονομαστική του εορτή.

Κατόπιν, οι επίσημοι πήγαν στο Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου», όπου ο Ποιμενάρχης, μαζί με τον Σεβασμιώτατο πρ. Άρτης κύριο Ιγνάτιο, έκοψαν την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους τροφίμους του Ιδρύματος για το νέο έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι Τοπικοί Άρχοντες έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης και ευχήθηκαν στον Διοικητή, κύριο Βασίλειο Μπαλάσκα, για την ονομαστική του εορτή και σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευομένους για την νέα χρονιά.

protoxronia_artis1 protoxronia_artis2 protoxronia_artis3 protoxronia_artis4 protoxronia_artis6 protoxronia_artis7 protoxronia_artis8 protoxronia_artis9 protoxronia_artis10 protoxronia_artis11 protoxronia_artis12 protoxronia_artis13 protoxronia_artis14Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.