Πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου πραγματοποιήθηκε, από 24ης έως 28ης Απριλίου ε.ε., στα Μοναστήρια της Μολδαβίας και της Μπουκοβίνας.

Του ομίλου των προσκυνητών ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Μονή Σινάϊα, την πόλη του Μπρασόβ, το Ιάσιο, όπου αφού προσκύνησαν το ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Επιβατηνής εγένοντο δεκτοί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μολδαβίας κ. Θεοφάνη, τις Μονές Βορονέτς, Μολδαβίτσα, Σουτσεβίτσα, Πούτνα, Νεάμτς, Σέκου, Σιχάστρια, Αγάπια και τέλος περιηγήθηκαν στο Βουκουρέστι, όπου στον Πατριαρχικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Με αισθήματα ιδιαίτερης ικανοποίησης οι προσκυνητές θαύμασαν το μεγαλείο της ευλάβειας και της αφοσίωσης του Ρουμανικού λαού στην Ορθόδοξη Πίστη.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.