Την ιστορική κωμόπολη της Ανδρούσας επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τυράννων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος.

Ο Μακαριώτατος έτυχε πάνδημης υποδοχής στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από τις τοπικές αρχές και πλήθους πιστών. Ο κ. Αναστάσιος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ανδρούσα, δήλωσε ότι είναι βαθύτατα συγκινημένος και ευτυχής. Ευχαρίστησε για την υποδοχή και ανέφερε ότι διατηρούσε εδώ και πολύ καιρό την επιθυμία για επίσκεψη στην ιστορική Ανδρούσα, της οποίας το όνομα έφερε στον τίτλο του ως Επίσκοπος για πολλά χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε ανάμνηση της επίσκεψης προσέφερε αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία φυλάσσεται στον ιερό ναό. Ο δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Γεώργιος Τσώνης, του παρέδωσε μια αναμνηστική πλακέτα του Δήμου.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε κι επισκέφθηκε δύο οικίες ανήμπορων γερόντων και ενός παιδιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρούσας, απηύθυνε συμβουλές και νουθεσίες στους μαθητές δωρίζοντας τους μια μικρή εικόνα ως ευλογία, ενώ δώρισε βιβλία από το συγγραφικό του έργο στη σχολική βιβλιοθήκη.

Αμέσως μετά, μετέβη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης ,όπου και ξεναγήθηκε στο χώρο των ευρημάτων από τον καθηγητή αρχαιολογίας και υπεύθυνο των ανασκαφών, κ. Πέτρο Θέμελη.

Με το πέρας της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο, ο Μακαριώτατος αναχώρησε από τη μεσσηνιακή γη με προορισμό την Αθηνά και στη συνέχεια την Αλβανία.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ. Νικόλαος, Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Φωτογραφίες : Γιώργος Τσερεφός.

alvanias_kalamata1 alvanias_kalamata2 alvanias_kalamata3 alvanias_kalamata4 alvanias_kalamata5 alvanias_kalamata6 alvanias_kalamata7 alvanias_kalamata8 alvanias_kalamata9 alvanias_kalamata10 alvanias_kalamata11 alvanias_kalamata12 alvanias_kalamata13 alvanias_kalamata14 alvanias_kalamata15 alvanias_kalamata16 alvanias_kalamata17 alvanias_kalamata18 alvanias_kalamata19 alvanias_kalamata22 alvanias_kalamata23Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.