Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ο εόρτιος Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Τιμοθέου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ο οποίος και ομίλησε για την «αγία κλήση» του Θεού που δόθηκε στον απόστολο Τιμοθεο και στους ανθρώπους γενικότερα δια της επιφανείας του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κηφισιάς κ. Κύριλλος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού εκ μέρους της χορείας των παρισταμένων Αρχιερέων ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχήθηκε έτη πολλά και καρποφόρα επ’ αγαθώ της Εκκλησίας και της τοπικής Μητροπόλεως στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, ιδιαιτέρως δε τους Αρχιερείς που ήρθαν από την επαρχία τους ώστε με την παρουσία τους να λαμπρύνουν την ονομαστική του εορτή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.