Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Την Τρίτη 6 Ιουνίου,  με την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Αλικιανό Χανίων επί τη συμπλήρωση 150 ετών από τον Μαρτυρικό θάνατο του Αγίου Γεωργίου Διβόλη, ο οποίος μη ασπαζόμενος τον μουσουλμανισμό εκτελέστηκε σε ηλικία 21 ετών από τους Τούρκους κατακτητές.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργία προεξήχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτον Μητροπολιτών, Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και  Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Επίσης πριν το μοίρασμα του αντιδώρου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες προς το σεβαστό εκκλησίασμα από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ.κ. Δαμασκηνό στην αρχή και εν συνεχεία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες ξεναγήθηκαν στην περιοχή του Αλικιανού, ολοκληρώνοντας την ξενάγηση τους  στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Διβόλη.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.