Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Δεκέμβριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Πρώτον ασχολήθηκε με το Ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Βουλγαρίας περί της αποφάσεώς της να καταστεί «Μήτηρ Εκκλησία» της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, περί του οποίου ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε τα προγράμματα των εορτασμών της ιεράς μνήμης του Αγίου Φωτίου (6.2.2018), προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυριακής της Ορθοδοξίας (25.2.2018). Κατά τη Συνοδική Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, όρισε ως ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων           κ. Νεκτάριο.

Αποφασίσθηκε τα «Δίπτυχα» του έτους 2019 να αφιερωθούν στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε τον Προϋπολογισμό Εσόδων και Εξόδων του οικονομικού έτους 2018, τον οποίο υπέβαλε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.).

Τέλος, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.