Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

«Βρισκόμαστε σε μια κατάντια κοινωνική, σαν έθνος, σαν λαός, σαν χώρα και δυστυχώς φταίμε πρώτα εμείς οι άνθρωποι της εκκλησίας» τόνισε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος σήμερα το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό, των Αγίων Μηνά, Βικτωρος και Βικεντίου της Χίου.

Υπογράμμισε επίσης, πως φταίμε πρώτα εμείς οι άνθρωποι της εκκλησίας, διότι «εμείς πάψαμε να είμαστε το αλάτι της γης, εμείς πάψαμε να είμαστε αυτό το διαφορετικό το οποίο υπήρχε στις παλαιότερες κοινωνίες».

«Αρκετά μέχρι τώρα πορευτήκαμε σε λάθος δρόμους, είναι καιρός εμείς να αλλάξουμε, εμείς να δώσουμε το έναυσμα να αλλάξουν και οι άλλοι, να αλλάξει αυτήν η κοινωνία» προσέθεσε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Επεσήμανε ωστόσο, ότι για να μπορέσουμε να αλλάξουμε πορεία θα πρέπει «οι μάρτυρες και όλοι οι άγιοι της Εκκλησίας μας, να γίνουνε για εμάς πρότυπα ζωής».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικο και Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την παρουσία τους και την ευλογία τους.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.