ΥΛΙΚΑ

300 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
10ml / 2 κ.γ. ελαιόλαδο
3 εσαλότ, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. φρέσκα άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
500 γρ. μακαρόνια πένες
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30ml / 2 κ.σ. βασιλικό και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα εσαλότ και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, χωρίς να να τα αφήσετε να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το ξύδι και ανακατεύετε για άλλα 3-4 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζετε καλά.

Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στα μανιτάρια και ζεσταίνετε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι TOTAL 2% και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με παρμεζάνα για το σερβίρισμα.

Σερβίρετε τα μακαρόνια καυτά και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.