ΥΛΙΚΑ

300 γρ. γιαούρτι TOTAL 2%
10ml / 2 κ.γ. ελαιόλαδο
3 εσαλότ, ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
300 γρ. φρέσκα άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
500 γρ. μακαρόνια πένες
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30ml / 2 κ.σ. βασιλικό και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα εσαλότ και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, χωρίς να να τα αφήσετε να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το ξύδι και ανακατεύετε για άλλα 3-4 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζετε καλά.

Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στα μανιτάρια και ζεσταίνετε ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι TOTAL 2% και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με παρμεζάνα για το σερβίρισμα.

Σερβίρετε τα μακαρόνια καυτά και γαρνίρετε με τα φρέσκα μυρωδικά.