Συστατικά

  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
  • 130 γραμμάρια Βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου
  • 130 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 60 γραμμάρια αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 130 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά ή 3 κρόκους αυγών
  • χυμός & ξύσμα από 1 λάιμ
  • 200 γραμμάρια τριμμένη ινδική καρύδα
  • 70 γραμμάρια Βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί με 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • επιπλέον τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη

Οδηγίες

  1. Ρίχνουμε λίγα λίγα τα μπισκότα στο μούλτι και τα τρίβουμε καλά. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το βιτάμ λιωμένο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε πυρέξ ή ταψάκι. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  2. Βάζουμε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο από το γάλα και τα χτυπάμε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθούν.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη, που θα ακουμπάει στην επιφάνειά της, για να μην «πετσιάσει».
  5. Στη συνέχεια, χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός την κρέμα να αφρατέψει και την αναμιγνύουμε με την τριμμένη καρύδα και μετά με τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
  6. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν το κόψουμε σε κομμάτια. Πριν το σερβίρουμε απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας μπόλικη τριμμένη ινδική καρύδα κι αν θέλουμε ξύσμα λάιμ.