Με τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα άρχισε ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Πολλοί σύλλογοι και ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων, αλλά και μεμονωμένα άτομα, έψαλαν Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από διάφορα μέρη της Ελλάδας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, τόσο την Παρασκευή 30 όσο και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών των Ενοριών της πόλεως, καθώς και πυκνού εκκλησιάσματος.

Μετά το τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ομίλησε κατάλληλα για την έννοια του χρόνου στη χριστιανική παράδοση.

Με την ευκαιρία ενάρξεως της θητείας των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τους διορισμούς στους νέους επιτρόπους του Ιερού Ναού και εξήρε την εθελοντική προσφορά στα πλαίσια λειτουργίας του εκκλησιαστικού σώματος.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή προς το παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, στην Αίθουσα Θρόνου ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους τους συμμετέχοντες κληρικούς και λαϊκούς βασιλοπιττάκια δεχόμενος τις ευχές τους.

Παράλληλα με τη διανομή της βασιλόπιττας, η χορωδία και η ορχήστρα νέων της ΓΕΧΑ Κατερίνης έψαλλε κάλαντα και εορταστικά τραγούδια.

kitrous_protoxronia1 kitrous_protoxronia2 kitrous_protoxronia3 kitrous_protoxronia4 kitrous_protoxronia5 kitrous_protoxronia7 kitrous_protoxronia8 kitrous_protoxronia9 kitrous_protoxronia10 kitrous_protoxronia11Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.