Με πανηγυρική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον Μίστρο Διρφύων στο πανέμορφο εξωκλήσι με τον Μέγα Πανηγύρικο Εσπερινό μετα Αρτοκλασίας και κήρυγμα από τον Αιδεσιμωτάτο πατέρα Βασίλειο Μπισπίρουλα εφημέριο ενορίας Πούρνου και τον τοποτήρητή της ενορίας Μίστρου πατέρα Γερασίμο Βασιλόπουλο καί εφημέριο ενορίας Θεολόγου που ειχε την επίβλεψη της οργανώσης της Πανηγύρεως.

Παρουσία του Δημάρχου Μεσσαπίών κυρίου Ψαθά και Δημοτίκων Συμβούλων και πλήθος πιστων παρα την επερχόμενη κακοκαιρία στην συνέχεια έγινε η Λιτανεία της εικόνας βασταζόμενη από μικρά παιδιά ενδεδυμένα παραδοσιακών στο λών και παρουσίαση χορων απο χορεύτικά τμημάτα Μίστρου και Πάλιουρα και ευλογήμενο φαγήτο στο αναλόγιο εψαλαν ο ιεροψάλτης του Μίστρου και διδασκάλος κύριος Δημήτριος Δομέτιος με τον ιεροψάλτη Δημήτριο Πετρογίαννη Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Γράφτηκε απο τον/την Δημήτρης Πετρογιάννης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.