Την Λαμπάδα Τη φαεινήν, και της παρθενίας, τον ασύλλητον θυσαυρόν, τη νύμφη Κυρίου, και Άσπιλον Αμνάδα, Μαρίναν την αγίαν, τίμησαν με έκδηλη κατάνυξη πλήθη χριστιανών κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2017 στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας, Έξαρχος Μεσογείου Θαλάσσης κ. Πολύκαρπος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού ο Μητροπολίτης κ. Πολύκαρπος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερθείς στο πρόσωπο της παιδομάρτυρος Αγίας Μαρίνης και αφού ευχαρίστησε θερμά τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να προστεί των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως, μετάφερε στους πολυπληθείς πιστούς τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον αύλειο χώρο του Ναού ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς όπου εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα έξη συλλόγων.

Το απρόσμενο στον εσπερινό ήταν η απουσία του προϊσταμένου του ναού Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Δημητρίου ο οποίος ανταποκρινόμενος σε ιεραποστολική πρόσκληση βρίσκεται σε διακονία της Ελληνικής Διασποράς στην Ρηνανία Βεστφαλία και απόψε και αύριο συμμετέχει στην πανήγυρη της ενορίας αγίας Μαρίνης Βρυξελλών.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.