Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό Ναό της Κοζάνης, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Μαζί με τον Μακαριώτατο συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Καστορίας κ. Σεραφείμ. Φλωρινης κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Κίτρους κ. Γεώργιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και ο επιχώριος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού προσφώνησε τον Μακαριώτατο.

Παρέστησαν επίσης οι τοπικές αρχές και μεγάλος αριθμός πιστών.

Το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου.

kozani_poliouxos1 kozani_poliouxos2 kozani_poliouxos3 kozani_poliouxos4 kozani_poliouxos6 kozani_poliouxos5 kozani_poliouxos7 kozani_poliouxos8 kozani_poliouxos14 kozani_poliouxos16 kozani_poliouxos9 kozani_poliouxos17 kozani_poliouxos10 kozani_poliouxos19 kozani_poliouxos18 kozani_poliouxos15 kozani_poliouxos20 kozani_poliouxos11 kozani_poliouxos21 kozani_poliouxos12 kozani_poliouxos22 kozani_poliouxos23Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Βεροίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.