Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής 21 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ελασσώνος  Χαρίτωνος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους .

Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,ο  Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης,  οι βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός και Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, ο δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος ,ο Πρόεδρος των πρώην Νομαρχών και Περιφεριαρχών Ελλάδος Δημήτρης Σαραβάκος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Ελένη Παναγιωτοπούλου, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου, , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολιδος Α.Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου  Β. Σιδέρης οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου και πλήθος κόσμου.

ellasonos_esperinos5 ellasonos_esperinos1 ellasonos_esperinos2 ellasonos_esperinos6Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.