Στην τελετή Ορκωμοσίας των 431 νεοσυλλέκτων οπλιτών της  2018 Α ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου παρέστη το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του  Διοικητού του Κέντρου Ταξιάρχου Βασιλείου Μπέλλου.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν ακόμα μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Σώματος Υλικού Πολέμου Υποστράτηγος Αναστάσιος Τσιάλτας, οι Bουλευτές Φθιώτιδος,   κ. Αθανάσιος Μιχελής, κ.  Απόστολος Καραναστάσης και  κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης Στέφανος Καλαμίδας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζάχος Χαλβατζής,  οι  Αντιδήμαρχοι  κ. Γεώργιος Ζαγγανάς και  κ. Βίβιαν Αργύρη, ο κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης Δημοτικός Σύμβουλος,  ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή,  εκπρόσωποι άλλων μονάδων και φορέων καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεοσυλλέκτων οπλιτών.

Ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση των νέων οπλιτών παρουσία όλων των επισήμων.

Μετά την ορκωμοσία ο Ποιμενάρχης παρεκάθισε στην δεξίωση που προσφέρθηκε στην αίθουσα Δεξιώσεων, όπου είχε μια ευχάριστη συνομιλία με τους Στρατιωτικούς και τους άλλους επισήμους.

Προ της αναχωρήσεως του από το ΚΕΥΠ επισκέφθηκε και προσεκύνησε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ευαγγελιστρίας, το οποίο ευρίσκεται εντός του Στρατοπέδου.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.