Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στο Παραλίμνι, η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο εορτάζων Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας. Παρέστησαν οι Δημοτικές και Στρατιωτικές Αρχές, Βουλευτές της επαρχίας και αθρόο εκκλησίασμα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη εισόδο στον νεό ενιαυτό 2017. Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου έγινε η ευλογία της Βασιλόπιττας και ο εορτάζων Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού.

Το μεσημέρι παρετέθη υπό του Πανιερωτάτου επίσημο γεύμα στο οποίο παρακάθισαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και άλλοι προσκεκλημένοι.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Φλοκκάς

onomastiria_kostantias2 onomastiria_kostantias1 onomastiria_kostantias3 onomastiria_kostantias4 onomastiria_kostantias5 onomastiria_kostantias6 onomastiria_kostantias7 onomastiria_kostantias8 onomastiria_kostantias9 onomastiria_kostantias10 onomastiria_kostantias11 onomastiria_kostantias12 onomastiria_kostantias13 onomastiria_kostantias14 onomastiria_kostantias15 onomastiria_kostantias16Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.