Πραγματοποιήθηκε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού η Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη, απάντων των κληρικών εγγάμων και αγάμων της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό  Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος τέλεσε την Θεία Λειτουργία ως έναρξη της Συνάξεώς.

Ακολούθως, προήδρευσε της Γ’ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως καλωσορίζοντας το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση να παραστεί ως εισηγητής σε αυτή με θέμα: «Τὶς εἰμὶ Κύριε».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ευχαρίστησε για την πρόσκληση να βρίσκεται ανάμεσά μας. Στη συνέχεια, στην εισήγησή του ανεφέρθη μεστά, θεολογικά και διεξοδικά στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Ιερέως μέσα από παραδείγματα παρμένα από την Αγία Γραφή, αλλά και μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του ως Επισκόπου. Τόνισε πως: «οφείλουμε να συνερχόμαστε σε Σύναξη η κάθε τοπική Εκκλησία και η Εκκλησία ολόκληρη». Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει μόνο Χριστό να διδάσκουμε στους χριστιανούς και ποιο είναι το θέλημά του».

Ακολούθησε, αναφορά σε διοικητικά και πρακτικά θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρδίτσης π. Γεωργίου Στάμου και συζήτηση.

Στο τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την αγάπη και την παρουσία του στην Γενική Ιερατική Σύναξη και τους κληρικούς του για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του. Παράλληλα, ευχήθηκε έτη πολλά στον εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Κυριακό Τσολάκη.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.