Με ιδιαίτερη συγκίνηση και την παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, τελέσθηκαν οι Ακολουθίες των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.

Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου της Αποκαθηλώσεως, ο Ποιμενάρχης σύμφωνα με το πρωτόκολλο εξεφώνησε την συγκινιτική ομιλία του, η οποία είχε ως θέμα: «Το μαρτύριο της εγκαταλείψεως του Κυρίου».

«Τότε οἱ μαθηταὶ πάντες ἀφέντες αὐτὸν ἔφυγον»(Ματθ. 26,56)

Ακολούθησε η Αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του Κυρίου από τον Σταυρό και η Ιερά λιτάνευσή του από τον Σεβασμιώτατο.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε και συνεχάρη τα πλήθη των ευλαβών πιστών, Λαμιέων και επισκεπτών, για την αθρόα προσέλευσή τους τις Άγιες αυτές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος σε όλους τους Ιερούς μας Ναούς, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό δείχνουν την περισσή αγάπη και την ευσέβεια τους προς τον δι’ ημάς πάσχοντα Χριστό και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση!

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς, Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχο Λαμίας, Αγίου Νεκταρίου, Αγίας Παρασκευής, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Αθανασίου Λαμίας, στους οποίους ασπάσθηκε του Ιερούς Επιταφίους και ευχήθηκε στους Εφημερίους και τους παρευρισκομένους πιστούς, καλή Ανάσταση.

Ακούστε την συγκινιτική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου με τίτλο: Το μαρτύριο της εγκαταλείψεως του Κυρίου.

fthiotidos_apokathilosi1 fthiotidos_apokathilosi2 fthiotidos_apokathilosi3 fthiotidos_apokathilosi4 fthiotidos_apokathilosi5 fthiotidos_apokathilosi6 fthiotidos_apokathilosi7 fthiotidos_apokathilosi8 fthiotidos_apokathilosi9 fthiotidos_apokathilosi10 fthiotidos_apokathilosi11 fthiotidos_apokathilosi12 fthiotidos_apokathilosi13 fthiotidos_apokathilosi14 fthiotidos_apokathilosi15 fthiotidos_apokathilosi16 fthiotidos_apokathilosi17 fthiotidos_apokathilosi18 fthiotidos_apokathilosi19 fthiotidos_apokathilosi20Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.