Την Κυριακή του Πάσχα 16 Aπριλίου 2017, στις 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου και τη συμμετοχή όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας και σε κλίμα Λαμπροφόρο και Αναστάσιμο.

Ο Σεβασμιώτατος και όλοι οι Ιερείς  της Μητροπόλεως ενδύθηκαν τα άμφιά τους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού και ακολούθως εν πομπή κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, όπου περίμεναν εκατοντάδες πιστοί, απ’ όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, για να συμμετέχουν στον Εσπερινό της Αγάπης.

Το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο της Ακολουθίας, αναγνώσθηκε στις εξής γλώσσες : Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Σερβικά,  Ρουμανικά, Κοπτικά (Αρχαία Αιγυπτιακά), Αλβανικά, Τουρκικά, από αντίστοιχους Ιερείς, γνώστες των γλωσσών αυτών, καθώς επίσης στα Αρμενικά, Λιβανέζικα και στην Ομηρική διάλεκτο, από λαϊκούς μονοδούς και την χορωδία.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς π. Αλέξιος Ψωΐνος, ανέγνωσε από τον Άμβωνα, το Πασχάλιο Μήνυμα του Ποιμενάρχου, για το έτος 2017.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τον πασχαλινό χαιρετισμό με όλους το «Χριστός Ανέστη» και μοίρασε τα πασχαλινά αυγά και από ένα εικονάκι της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, σε κληρικούς και λαϊκούς.

glifados2 glifados3 glifados4 glifados5Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.