Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης το απόγευμα της  Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου,  στην Καθέδρα της Μητροπόλεώς, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η Ακολουθία ξεκίνησε από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου στην αίθουσα του Θρόνου με την παρουσία απάντων των Ιερέων και Διακόνων  της πόλεως, εψάλλη η Θ΄ του Πάσχα και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε  η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Νικολάου, σύμφωνα με το παλαιό τυπικό.

Εν συνεχεία οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο ψάλλοντας αναστάσιμους ύμνους μετέβησαν εν πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πολλών πιστών,  κατά τον οποίο ανεγνώσθη  το Ιερό Ευαγγέλιο σε έντεκα γλώσσες.

Περί το τέλος ο Ποιμενάρχης μοίρασε σε όλους κόκκινο αυγό ευχόμενος:

«Το  Φως και η χαρά της Αναστάσεως να μην σας εγκαταλείψουν ποτέ αδελφοί μου, και μακάρι αυτό το Φως και αυτή η δύναμη να σκεπάζει και την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, για να ακολουθεί πιστά τις Ορθόδοξες Ελληνικές παραδόσεις. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!»

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.