Την Κυριακή (Β´ ΛΟΥΚΑ) 1 Οκτωβρίου 2017 τελέσθηκε πανηγυρικό ιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγούδας με ιερουργούντα τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Αγιοπαυλίτη με τη συμμετοχή των κληρικών και διακόνων αλλά και με πλήθος Θεσσαλονικέων πιστών οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό από πολύ νωρίς το πρωί.

Στον Ιερό Ναό, θησαυρίζεται η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόοου, η οποία χρονολογείται τον 15ο αιώνα και στα πλαίσια της Ιεράς Πανηγύρεως την παραμονή της εορτής, υποδέχθηκε ο Ιερός Ναός την Τιμία Κάρα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, την οποία κόμισαν στον Ιερό Ναό, πατέρες από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου εκ του Αγίου Όρους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Ματσάς, ευχαρίστησε πρώτα την Υπεραγία Θεοτόκο, την επωνομαζομένη Γοργοϋπήκοο και τον Άγιο Παντελεήμονα για την ευκαιρία που δόθηκε στους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για την ευλογία που έδωσε για την έλευση του Ιερού Λειψάνου. Όπως επίσης και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου για την άδεια της ελεύσεως προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Τέλος ευχαρίστησε το εκκλησίασμα το οποίο από νωρίς το πρωί με την έναρξη του Όρθρου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.