Το διήμερο της Τρίτης 25 και Τετάρτης 26 Ιουλίου 2017 πανηγύρισαν με κάθε μεγαλοπρέπεια οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί Αγίας Παρασκευής Πλατυστόμων και Αγίας Παρασκευής, κώμης Αγίου Ηλία Λευκάδος.

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 7.00 μ.μ. εψάλη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής Πλατυστόμων Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή κληρικών από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Λευκάδος και Καρυάς – Σφακιωτών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αξιότιμος κ. Ιωάννης Γκιάφης, ιεροψάλτης της Ι. Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και πλαισίωσε με την συνοδεία του  το ιερό αναλόγιο.

Το πρωϊνό της Τετάρτης τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Παρασκευής, κώμης Αγίου Ηλία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Αναργύρων Λευκάδος Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου π. Γρηγορίου Τσαβαλά και του Ευλαβεστάτου Ιεροδιακόνου π. Σπυρίδωνος Μπούρη. Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε με την συνοδεία του και σήμερα ο ιεροψάλτης κ. Ιωάννης Γκίαφης, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και τις δύο ημέρες η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Παρών μεταξύ άλλων στις παραπάνω λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.