Σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος,  αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Φιλολογίας της Σχολής ανθρωπιστικών σπουδών και διαχειρίσεως πολιτισμικών αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου κ.Γεώργιος Ανδρειωμένος, στην προσφώνησή του τόνισε, ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, για  το πολύπλευρο έργο του,   την επιστημονική του κατάρτιση και έρευνα, αλλά και για το ότι η ζωή του αποτελεί υπόδειγμα συνέπειας λόγων και έργων, προσήλωσης στις αξίες της Ορθοδοξίας, όπως επίσης και πραότητας και καλοσύνης για τον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας κ.Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, ανέγνωσε το βιογραφικό καθώς και το ψήφισμα  αναγόρευσης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο Διδάκτορα. Τα διάσημα της αναγόρευσης επέδωσε ο κ. Ανδρειωμένος.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, αφού ευχαρίστησε  τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για την τιμή στο πρόσωπό του, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: <<Φως Χριστού και Ευρώπη>>.

Στην τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ κ.Νικόλαος, Αμαντίας κ.Ναθαναήλ, Μαντινείας κ.Αλέξανδρος (εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών), Σπάρτης κ.Ευστάθιος, Ηλείας κ.Γερμανός, Ιλίου κ.Αθηναγόρας, Αργολίδος κ.Νεκτάριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρισόστομος (εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη).

Φωτογραφίες- βίντεο:  Γιώργος Τσερεφός

agoreusi_alvanias_kalamata1 agoreusi_alvanias_kalamata2 agoreusi_alvanias_kalamata3 agoreusi_alvanias_kalamata4 agoreusi_alvanias_kalamata5 agoreusi_alvanias_kalamata9 agoreusi_alvanias_kalamata6 agoreusi_alvanias_kalamata10 agoreusi_alvanias_kalamata7 agoreusi_alvanias_kalamata11 agoreusi_alvanias_kalamata8 agoreusi_alvanias_kalamata13 agoreusi_alvanias_kalamata14 agoreusi_alvanias_kalamata15 agoreusi_alvanias_kalamata16 agoreusi_alvanias_kalamata17 agoreusi_alvanias_kalamata18 agoreusi_alvanias_kalamata19Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μεσσηνίας

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.