Το χιόνι, τα λευκά μαλλιά και γενικά το λευκό χρώμα συμβολίζουν στον πνευματικό κόσμο την καθαρότητα που πρέπει να έχει η ψυχή μας. 
 
Κοιτάζοντας τα άσπρα μας μαλλιά πρέπει να λέμε: «Θεέ μου τα χρόνια πέρασαν, φεύγω… τα μαλλιά μου έγιναν λευκά, η ψυχή μου έγινε λευκή;
 
Με αυτή τη σκέψη όμως πρέπει να βλέπουμε και το χιόνι, όπως το έβλεπε ο προφητάναξ Δαβίδ και ζητούσε από τον Κύριο να τον καθαρίσει ψυχικά και να κάνει την ψυχή του, πιο λευκή και από το χιόνι.
 
Αδέλφια μου, η Ελλάδα είναι κάτασπρη από το χιόνι. Δι’ αυτού του τρόπου ο Κύριος μας υπενθυμίζει, ότι είναι ώρα να λευκανθούν και οι ψυχές μας που εξ’ αιτίας των παθών και αμαρτιών μας είναι κατάμαυρες.
 
Αν ακούσουμε τη φωνή του Κυρίου μας και λευκάνουμε τις ψυχές μας, τότε παράδεισος θα γίνει η Ελλάδα. Εάν δεν Τον ακούσουμε τότε θα πορευθεί ο Κύριός μας σε άλλους λαούς που είναι πρόθυμοι να Τον ακούσουν. Η Ελλάδα όμως θα βυθιστεί στο σκοτάδι διότι έδιωξε τον Κύριό της, τον Χριστό που είναι το Φως, περιφρονώντας την φωνή και τον λόγο Του.
 
Όπως στρώνουμε θα κοιμηθούμε και ό,τι σπέρνουμε θα θερίσουμε.
 
Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης


trikorfo_xionia1 trikorfo_xionia2 trikorfo_xionia3 trikorfo_xionia4 trikorfo_xionia6 trikorfo_xionia7 trikorfo_xionia8

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.