Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η Ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ενορία των Ραχών.

Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου.

Στις Ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέου Ιωακείμ, εκ δεξιών, ενώ το αριστερό αναλόγιο πλαισίωσε χορός προεξάρχοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Δήμου Πάλλα.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναλύσας την Ευαγγελική Περικοπή του Ευαγγελιστού Ιωάννου (Ιω. ιε´ 17 – ις´ 2), ωμίλησε για τις προρρήσεις του Κυρίου μας για τα συστήματα της αμαρτίας του κόσμου, τα οποία είναι αντίθετα στο νόμο και το θέλημα του Θεού.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.