Η μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου μας εορτάσθηκαν με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς από τα Δίκελλα, τη Σαμοθράκη και μέχρι τη Λυκόφη.

Ο κεντρικός εορτασμός των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου. Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον ναό για την εορτή αλλά και τον Μεγάλο Αγιασμό. Παρόντες επίσης άπαντες οι τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες.
Ο Μητροπολίτης πριν την τέλεση του Αγιασμού ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα και γενικότερα σε ολόκληρη την πατρίδα μας να επιστρέψουμε στο φως του Χριστού καθώς τριγυρνάμε στο σκοτάδι μακριά από την Εκκλησία και τον Χριστό. Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά η λιτανεία μέχρι το λιμάνι της πόλεως. Εκεί μπροστά σε πλήθος κόσμου και σε πολύ καλές κλιματολογικές συνθήκες ο Μητροπολίτης ευλόγησε τα ύδατα και έριψε τον σταυρό στην θάλασσα. Περίπου 20 άτομα βούτηξαν για τον σταυρό τον οποίο έπιασε ο νεαρός Σωτήρης Ουζούνης στον οποίο ο Μητροπολίτης χάρισε έναν χρυσό σταυρό. Ακολούθως η λιτανεία επέστρεψε στον Μητροπολιτικό Ναό όπου ο Μητροπολίτης τέλεσε την απόλυση και ευλόγησε όλους όσους επέστρεψαν στον ναό.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.