Το απόγευμα της Κυριακής 6 Αυγούστου τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα, ο μεθεόρτιος Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδας Κληρικών, μεταξύ των οποίων ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ιστρατόγλου Ανχη (ΣΙ). Στρ. Ιερέως Αρχηγείου Στόλου – Ναυστάθμου Σαλαμίνας και ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού με ευλάβεια, κλήρος και λαός λιτάνευσε την Εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού δια μέσου των κεντρικότερων οδών της ενορίας.

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτανευτική πομπή, ενώ πολλοί Χριστιανοί περιμένανε στις άκρες των δρόμων αναμένοντας τη διέλευση της ιερής πομπής στην οποία προΐστατο ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αναστάσιος Τασόπουλος.

Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό έγινε η Απόλυση. Στην απόλυση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δανιήλ ευχόμενος το Φως που έλαμψε στο Όρος Θαβώρ να λάμψει μέσα στις καρδιές όλων μας.

Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Ναού π. Χρύσανθος Λιόλιος ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, τον Μητροπολίτη κ. Δανιήλ. Τον π. Αναστάσιο, τον π. Καλλίνικο, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.