Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ την 13η του μηνός Μαΐου παρέστη στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Π.Α.Λ Παροικίας, από το Νεανικό Κέντρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Παροικίας, με την ευκαιρία της λήξεως του Κατηχητικού έτους 2017-2018.

Την εκδήλωση με θέμα ‘’ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ’’ άνοιξε με επίκαιρους Αναστάσιμους ύμνους ο Βυζαντινός χορός ‘’ΤΡΙΦΘΟΓΓΟΣ ΛΥΡΑ’’, που απαρτίζεται από μαθητές και αποφοίτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Στη συνέχεια έγινε σχετική προβολή για την Μικρασιατική καταστροφή κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τη 55μελή Χορωδία-Ορχήστρα του Νεανικού Κέντρου με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη, την Καππαδοκία και την Σμύρνη με την συμμετοχή του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού ‘’ΤΕΧΝΗΝΤΑΡΙ’’.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  ο οποίος συνεχάρη τον π. Εμμανουήλ Φωκιανό ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της εκδηλώσεως, τα παιδιά και τους γονείς τους οι οποίοι συμμετείχαν καθώς και όλους τους συντελεστές.

Κατόπιν έλαβε χώρα η βράβευση του διεθνούς καλαθοσφαιριστού κ. Δημητρίου Διαμαντίδη στον οποίο ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως αφού πρώτα εξήρε το ήθος και την βαθιά χριστιανική του πίστη.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την ως άνω αίθουσα.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.