Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, το απόγευμα, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων, στο Επισκοπείο Άρτης, από τον Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Κατά το Τυπικόν, οι Αρχιερείς ενδύθηκαν πλήρη Αρχιερατική στολή, στην αίθουσα του θρόνου εντός του Επισκοπείου. Στην συνέχεια συνοδεία Κληρικών και Ιεροψαλτών, εισήλθαν στον Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός. Χαρακτηριστικό σημείο της Ιεράς Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε πέντε γλώσσες (πέραν της Ελληνικής), Αραβική, Λατινική, Αγγλική, Γερμανική και Ιταλική.

Στο τέλος, οι Αρχιερείς, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξαν με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασαν και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.

arta_esperinos_agapis1 arta_esperinos_agapis2 arta_esperinos_agapis3 arta_esperinos_agapis4 arta_esperinos_agapis5 arta_esperinos_agapis6 arta_esperinos_agapis7 arta_esperinos_agapis8 arta_esperinos_agapis9 arta_esperinos_agapis10 arta_esperinos_agapis17 arta_esperinos_agapis11 arta_esperinos_agapis12 arta_esperinos_agapis13 arta_esperinos_agapis18 arta_esperinos_agapis15 arta_esperinos_agapis16 arta_esperinos_agapis19 arta_esperinos_agapis20Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.