Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αμέσως μετά την άφιξή του νωρίς το πρωί από τη Σύρο στην Άνδρο, ιερούργησε στο Καθολικό της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής ή «Αγίας», στο Μπατσί της Άνδρου, με τη συμμετοχή Εφημερίων των πέριξ περιοχών, συνευχηθεισών της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, από την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και των Αδελφών Νεκταρίας και Φεβρωνίας, από την Ιερά Μονή Πανοράματος Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του Επάρχου Άνδρου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, του Αντιδημάρχου Μπατσίου, Δημοτικών Συμβούλων και του ιατρού Πολιτευτού των Κυκλάδων Ν.Δ Γ.Χριστόπουλο και μεγάλου πλήθους ευσεβών προσκυνητών.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην Παναγία, ως αέναο πηγη θαυμάτων στη ζωή των πιστών, παρεκάλεσε για τη συνέργεια όλων στην προσπάθεια εκπόνησης μελετών, ώστε να ενταχθεί η παλαίφατος αυτή Ιερά Μονή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα επισκευής, συντηρήσεως και αναστηλώσεώς της και ευχαρίστησε τις Γερόντισσες για τους κόπους τους και όλους όσοι προετοίμασαν την Πανήγυρι.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει προς τη νήσο Μύκονο.

sirou1 sirou2 sirou3 sirou4 sirou5 sirou6 sirou7 sirou8 sirou9 sirou10 sirou12 sirou13 sirou14 sirou15Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.