ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μαρμελάδα
    • 225 γρ. κόκκινα μήλα, κομμένα σε μικρά καρέ
    • 360 γρ. χυμό μήλο
    • 1 τμχ. κανέλα
    • 1 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
    • 170 γρ. ζάχαρη
    • 20 γρ. χυμό λεμόνι
    • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τη μαρμελάδαΒάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με τον χυμό μήλο. Προσθέτουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι. Βάζουμε στη φωτιά σε θερμοκρασία κάτω από το σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα μήλα από το σιρόπι και τα στραγγίζουμε.
    Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να μειωθεί στα 200 γρ. περίπου
    Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και ενσωματώνουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα μήλα. Διατηρούμε την κομπόστα στο ψυγείο.