Ρεπορτάζ: Τζάνης Αθανάσιος

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, όταν μοναχοί και πιστοί, δεν επέτρεψαν στον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Νικηφόρο Μανάδη να εισέλθει στον Ναό. 

Οι σχέσεις της Μητρόπολης και των μοναχών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν διαρραγεί. Μάλιστα, με επιστολή που απέστειλε η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, το προηγούμενο διάστημα προς την Ιερά Μονή, έπαυε των καθηκόντων του, τον Ηγούμενο της Μονής π. Μάξιμο, πράγμα το οποίο εκείνος δεν έκανε δεκτό.

Ο Ηγούμενος και οι εγκαταβιούντες μοναχοί της μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου αποτειχίστηκαν από την Μητρόπολη Φλωρίνης εξαιτίας του ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης συνεχίζει να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον οποίον εκείνοι θεωρούν ως ανήκοντα στην «παναίρεση του οικουμενισμού».

Τεράστιο πανό στον περίβολο της μονής κατέγραφε τις θέσεις των μοναχών και επιδείκνυε την αντίθεσή τους προς τη Μητρόπολη, η οποία συνεχίζει ενωμένη μετά της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας ως μία από τις επαρχίες Αυτής.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.