Με λαμπρότητα και σε πασχάλια ατμόσφαιρα εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, η μνήμη των Οσίων Αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου των εν Άρτη.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Άρτης, όπου φυλάσσεται η Εικόνα των Αγίων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα, ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην πνευματική προσφορά των εορταζόντων Αγίων στην Άρτα, ενώ κάλεσε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από την βιοτή και τις αρετές που τους διέκριναν.

Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη των Αγίων.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 10 Απριλίου 2018, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην πόλη της Άρτας, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη των δύο τοπικών Αγίων αυταδέλφων Θεοχάρους και Αποστόλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο Κήρυγμά του ανεφέρθη στην αγωνιστικότητα των Αγίων, που είναι η προϋπόθεση για την Ανάσταση και την αιώνια ζωή.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.