Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους του θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής 21 Ιανουαρίου 2017, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ελασσώνος  Χαρίτωνος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2008 όταν μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Πέτρου επέστρεψαν στην πόλη του Άργους . Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017τελέσθηκε  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνος και συλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.  Κατόπιν ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών λειψάνων πέριξ του Καθεδρικού ναού.

Φέτος στους εορτασμούς για τον Άγιο Πέτρο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης,ο  Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης,  ο βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος  , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολιδος Α.Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Βασίλης Σιδέρης η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου,  οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου και πλήθος κόσμου.

argos_silitourgo1 argos_silitourgo2 argos_silitourgo3 argos_silitourgo4 argos_silitourgo5 argos_silitourgo6 argos_silitourgo7 argos_silitourgo8 argos_silitourgo9 argos_silitourgo10 argos_silitourgo11 argos_silitourgo12 argos_silitourgo13 argos_silitourgo14 argos_silitourgo15 argos_silitourgo16Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.