Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, τελέσθηκε την Κυριακή 28η Μαΐου 2017 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, όπου τίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και ο Τίμιος Σταυρός Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επί τη εορτή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων.

Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Προ του «Δι’ ευχών» τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ´ Παλαιολόγου και των συν αυτώ πεσόντων επί τη αλώσει της Κωνσταντινουπόλεως.

Το δεξιό αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο Βυζαντινός Χορός «Αντιφωνικόν Μέλος», με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καμαριάρη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης και ο Τίμιος Σταυρό που ήλθαν από την Βενετία στην Αθήνα με αφορμή τα 80 χρόνια έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραμείνουν μέχρι την 15η Ιουνίου 2017.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.