Την Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χθες Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μελίσσι Κορινθίας. Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Γεώργιος Καλαντζής.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών εξηγώντας ότι ο Διάβολος με την παρουσία του προσπαθεί να ορίζει τις τύχες των ανθρώπων παγκοσμίως και να επηρεάζει «δαιμονικώ τω τρόπω» την καθημερινότητα, με αποτέλεσμα όσοι εκ των ανθρώπων δεν βρίσκονται κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία Του να μετατρέπονται σε «δαιμονιώδεις» ανθρώπους, οι οποίοι ενεργούν και ομιλούν πολλές φορές σαν τον Διάβολο. Ωστόσο, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός με την Ενσάρκωσή Του, την Σταυρική Του Θυσία και την Ανάστασή Του έδωσε στους πιστούς ελπίδα και την βεβαιότητα ότι ο Χριστός είναι Αυτός που λυτρώνει τους ανθρώπους από «τόν τό κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοὐτέστιν τόν διάβολον» ( Εβρ. 2, 14).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, εν μέσω των Ιερέων της Κορίνθου και ευλαβούς Εκκλησιάσματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού κατά τον οποίο ομίλησε αναφερόμενος στην Αποστολική περικοπή της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, και τονίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός έγινε πρόδρομος της ανθρωπότητας στον δρόμο της αγάπης, της θυσίας και της τελειώσεως, θεώνοντας κατά χάριν την ανθρώπινη φύση, κάνοντας έτσι τους πιστούς Του κληρονόμους της ετοιμασμένης γι᾿ αυτούς Βασιλεία Του, κάτι που ευχήθηκε σε όλους τους συμπροσευχόμενους πιστούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του Εσπερινού οι πιστοί είχαν την ιδιαίτερή ευλογία να προσκυνήσουν αποτμήματα των Ι. Λειψάνων των Αγίων Λεωνίδη και των επτά Αγίων Μαρτύρων Γυναικών, Χαριέσσης, Γαληνής, Νίκης, Καλίδος, Νουνεχίας, Βασιλίσσης και Θεοδώρας, τα οποία και προσεκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης προς ευλογία και αγιασμό τους.

εκ της Ι.Μ.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.