Ελάτε να κάνουμε τις χρυσαφένιες τραγανές κροκέτες σπανάκι με γέμιση σπανάκι και να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό το ξεχωριστό λαχανικό!

Υλικά:

800 γρ. σπανάκι
100 γρ. ρικότα
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ηλιέλαιο
25 γρ. αλεύρι
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
δυόσμος
3 κρόκους αυγών και 2 αυγά

Εκτέλεση:

Αν η ρικότα έιναι πολύ υγρή βάζουμε μία πετσέτα και τη σφίγγουμε για να στραγγίξει. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά του. Κόβουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε με τη ρικότα, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και την παρμεζάνα. Σχηματίζουμε το μέιγμα μας σε 12 κροκέτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Για να τα τηγανίσουμε, βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και αφήνουμε να κάψει το λάδι καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε 3 μπολ. Στο ένα βάζουμε αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά με αλάτι και πιπέρι και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά. Βουτάμε τις κροκέτες μας πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές. Όταν τις βγάλουμε τις ακουμπάμε σε ένα χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.