Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της 10ης του Μηνός Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη ιερά μνήμη, του Πολιούχου της Ελευθερούπολης Αγίου Μηνά, ανέφερε πως, «σήμερα που πιστεύουμε και έτσι ζούμε σε εποχή ειρήνης, εδώ στον τόπο μας, παρόλα τούτα μένετε, βρίσκεται σε έξαρση ένας κρυφός πόλεμος, κατά του Χρηστού και κατά της Εκκλησίας»

Επεσήμανε ωστόσο ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ότι «οφείλουμε σαν πιστοί χριστιανοί με φιλότιμο, με ίχνη έστω αγάπης στον Χριστό και με αγάπη προς αυτόν τον τόπο, να κάνουμε όλοι μικροί και μεγάλοι την αντίσταση μας».

«Να αντισταθούν πρώτα οι οικογένειες, που βλέπουν ότι τα παιδιά τους και στα σχολεία ακόμα που πηγαίνουν δεν διδάσκονται της αρχές του Ευαγγελίου, διότι οι εχθροί μας από έξω, θέλουν να βγάλουμε το μάθημα τον θρησκευτικών από το πρόγραμμα και να μην μαθαίνουν τίποτα τα παιδιά» προσέθεσε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε επίσης στην ηθική και θρησκευτική αντίσταση του Αγίου Μηνά, καθώς και όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας τονίζοντας πως «μόνον εάν αντισταθούμε ηθικά και θρησκευτικά να περιμένουμε κάτι καλό για την θρησκεία μας και για την πατρίδα μας» και συνέχισε προσθέτοντας πως «αν ατονήσουμε και αφήσουμε τον αγώνα, βλέποντας το μικρό συμφέρον μας, θα χάσουμε και το μεγάλο συμφέρον μας».

Καταλήγοντας την ομιλία ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους παριστάμενους, ο πανάγαθος Θεός, όλους να μας εμπνεύσει, με το πνεύμα του το άγιων, σε ένα κοινό αγώνα, σε μια κοινή αντίσταση, για να σωθεί κάτι σε αυτόν τον βασανισμένο και αιματοποτισμένο τόπο της πατρίδας μας.

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.