Με την ευκαιρία της εορτής των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ελειτούργησε χθες, 2 Ιουλίου 2017, στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Καλαμακίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αφού κατά την ημέρα της εορτής των ελειτούργησε στο Ι. Προσκύνημα των Αγ. Αναργύρων Αρχ. Κορίνθου.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Βασίλειος Μητρογιάννης και οι Διάκονοι του.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός Ποιμενάρχης, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, εξήρε την πίστη του Εκατόνταρχου τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι Χριστιανοί πρέπει να μιμούνται την τέλεια πίστη του και να μην σταματούν να ελπίζουν στον Θεό ακόμα και όταν τα πράγματα δεν ευοδώνονται, καθώς τότε είναι που η Θεία πρόνοια θα φροντίσει για αυτούς κατά το συμφέρον της ψυχής των.

Τέλος, ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν και να ενεργούν για την ψυχική και σωματική υγεία όλων μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.