Το απόγευμα της Κυριακής 8-01-2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Το Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε τους φίλους του λαϊκούς και κληρικούς.

Αρχικά ο Δ/ντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στην έννοια της αγάπης και της προσφοράς, ενώ επαίνεσε όλους όσους κατά το προηγούμενο έτος βρέθηκαν κοντά στους συμπαθείς τροφίμους μας και ενίσχυσαν το Ίδρυμα. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ.κ. Ευστάθιο, το στυλοβάτη του Ιδρύματος, τονίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό του έργο.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, υπό την διεύθυνση του κου Παναγιώτη Χρόνη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κ.κ. Ευστάθιος ευλόγησε την βασιλόπιτα. Στην ομιλία του ο Σεβάσμιος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παρουσία και τη φιλάνθρωπη διάθεσή τους. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και απένειμε τιμητικό έπαινο σε αξιόλογα πρόσωπα που πρόσφεραν και στήριξαν το Ίδρυμα από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος: ο αείμνηστος Ανδρέας Μηλιδώνης και η αείμνηστη Αθηνά Παπαδάκου καθώς και η κα Βασιλική Πολυζωγοπούλου και η κα Σοφία Πολυζωγοπούλου. Τιμητικό έπαινο επ” ευκαιρία συνταξιοδοτήσεώς του έλαβε και ο ιατρός του Ιδρύματος, κος Ανάργυρος Γαλάνης για τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με τον μαραθωνοδρόμο, κο Παναγιώτη Δούση, που έλαβε τιμητικό έπαινο για τις σημαντικές διακρίσεις του στο χώρο του αθλητισμού.

Το φλουρί φέτος έπεσε στους ομογενείς μας και συνοδεύεται από ένα έργο που έχουν φιλοτεχνήσει οι τρόφιμοι του Ιδρύματός μας με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ – Ταξίαρχος, κος Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης, κος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μυστρά, κος Δημήτριος Αποστολάκος, ο Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, κος Ιωάννης Σαϊτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

pita_spartis1 pita_spartis3 pita_spartis4Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.