Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού, εορτάσθηκε η ανάμνηση της θριαμβευτικής Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, κατά την φετινή Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 και στην πόλη της Χαλκίδος.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής, ανέγνωσε την διατεταγμένη Ευχή των Βαΐων, τα οποία και διένειμε στους πιστούς μετά το Εξαποστειλάριο τροπάριοπροεξήρχε στην τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο συντοπίτης μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Δέδες, Διευθυντής της Υπηρεσίας Δόμησης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στην επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Ευβοίας, ενώπιον των Αρχών του Τόπου, αντιπροσωπιών των Σχολείων της Πόλεως και πλήθους κόσμου.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

xalkidos_vaion7 xalkidos_vaion4 xalkidos_vaion8 xalkidos_vaion9 xalkidos_vaion10 xalkidos_vaion11 xalkidos_vaion13 xalkidos_vaion14 xalkidos_vaion16 xalkidos_vaion17 xalkidos_vaion1 xalkidos_vaion2 xalkidos_vaion6 xalkidos_vaion5 xalkidos_vaion3Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση. Στείλτε στο info@poimin.gr άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με τους αναγνώστες μας.